Historie


In februari 1965 startte A. Dekker in zijn landbouwschuur in Broek op Langedijk een taugékwekerij op zeer kleine schaal. In zinken emmers werd ca. 100 kg taugé per week geproduceerd. In bijna 6 jaar tijd wist hij de productie naar 5.000 kg te brengen. In die tijd werd een ander pand gezocht aan de Wuijver in Noord-Scharwoude. Achter het woonhuis werd een nieuwe kwekerij opgezet. In die tijd bestond het klantenbestand uit een groentesnijderij, enkele Chinese restaurants en toko’s en een handvol groothandels.
Inmiddels werden de drie zoons één voor één ingelijfd in het bedrijf en werd er serieus werk gemaakt van de Chinese restaurants. Al gauw werd het tijd voor een nieuwe kweekmethode, daarna een derde en vervolgens een vierde. Uiteindelijk wordt deze laatste methode nog steeds gehanteerd, hoewel er al weer vele wijzigingen en verbeteringen hebben plaatsgevonden. De oudste zoon ging zijn eigen weg maar de andere twee werden opgenomen in de firma en het vennootschap Dekker was een feit.
Begin 2000 ging A. Dekker met pensioen en de twee zoons namen de firma over. Intussen was het bedrijf behoorlijk gegroeid en werden er naast levering aan diverse groothandels ca. 70 hoofdzakelijk Chinese restaurants en toko’s rechtstreeks bevoorraad. Naast taugé wordt er een compleet assortiment verse groentes geleverd. De combinatie van deze twee afzetmarkten maakt dat de koelwagens vaak optimaal benut kunnen worden. Zodra de taugé is afgeleverd bij de groothandels worden de groenten voor de horeca ingekocht.

In 2004 werd er een pand aangekocht om vandaar uit de toelevering van de Chinees-Indische horeca te stroomlijnen. De ruimtes die hierdoor in het oorspronkelijke pand vrijkwamen maakten een verdere groei van de taugékwekerij mogelijk.
          
 
In 2013 is er een extra pand aangeschaft waarmee het productieoppervlak ruim verdubbeld is.
Hiermee kan Dekker Fresh Foods ook in de toekomst haar productiecapaciteit blijven vergroten.